vrijdag 16 maart 2012

Europarlementariër tegen toelating IJsland tot EU

Europarlementariër Marina Yannakoudakis is tegen toelating van IJsland in de EU zolang het land nog schulden heeft. IJsland onderhandelt al enige tijd over het Europese lidmaatschap. Yannakoudakis zegt dat verschillende Londense districten geld hadden bij Landsbanki, net als het Londense transportbedrijf en de politie. Zij hebben nog geen geld ontvangen.
Wellicht spreekt Yannakoudakis voor haar beurt. Zestien Nederlandse overheden die een claim hebben bij de IJslandse bank Landsbanki, krijgen meer geld terug dan ze hadden gedacht. Dat komt omdat de boedel van de failliete bank meer waard is dan verwacht. Het eerste geld dat Nederlandse overheden van Landsbanki terugkregen, is begin dit jaar al gestort: het ging om in totaal 54 miljoen euro.
Deze week werd in elk geval bekend dat IJsland een deel van zijn leningen aan het IMF vervroegd heeft terugbetaald. IJsland betaalde maandag een bedrag van 443,4 miljoen dollar (338,6 miljoen euro) aan het IMF. Dat is een vijfde van het totale bedrag dat het land van het IMF heeft geleend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten