dinsdag 24 mei 2011

IJslandse luchthaven mogelijk weer dicht

De IJslandse luchthaven van Keflavik, op 50 kilometer van de hoofdstad Reykjavik, gaat vanavond mogelijk dicht omdat de aswolk afkomstig van de vulkaan Grímsvötn aan het terugkeren is. Dat werd vernomen bij de IJslandse luchthavenautoriteit Isavia.
Ryanair riep vandaag op om vluchten boven Schotland te hervatten. Naar eigen zeggen zou een vliegtuig van de Ierse luchtvaartmaatschappij tijdens een testvlucht door een gebied met hoge asconcentratie boven het Schotse luchtruim zijn gevlogen. De KLM moest vanavond diverse vluchten naar Noord Engeland schrappen. Brussels Airlines stopte dinsdagavond zijn vluchten op Noord-Europese bestemmingen Oslo, Hamburg, Stockholm, Gotenburg en Kopenhagen.

UPDATE: Volgens de Ijslandse seismoloog Vodart Svensson van het Meteorologische Instituut in Reykjavik stoot de IJslandse vulkaan Grimsvötn duidelijk minder as uit in de atmosfeer dan in de dagen hiervoor. Bovendien verwacht de wetenschapper dat er spoedig helemaal een einde zal komen aan de uitbarsting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten